Altijd 230VAC

Gebruik blijven maken van de apparatuur waar normaal gesproken een netspanning voor nodig is. Dat is het voordeel van deze DC-AC inverters. Sluit de inverter aan op de accu en er is direct overal 230VAC ter beschikking. De inverters uit de PurePower serie zijn uitermate geschikt voor particulier gebruik, zoals in campers, caravans en boten. Zo heeft men de gemakken van thuis ook onderweg tot beschikking. Maar deze serie is ook prima op zijn plek in een professionele toepassing. Zo hoeft het geen belemmering meer te zijn als er op de (mobile) werkplek geen netspanning aanwezig is. Deze kan zelf gecreëerd worden! Maak het werken makkelijker en breid de mogelijkheden en werkzaamheden uit.

Zuivere sinus

Alleen bij een inverter met een zuivere sinus uitgang kan gegarandeerd worden dat alle apparatuur werkt. De uitgang van de PurePower serie blijft bij elke belasting van stabiele kwaliteit. Vermogen Het vermogen van 230VAC apparatuur is zeer divers. De lader van de telefoon verbruikt nou eenmaal vele malen minder dan bijvoorbeeld een airco. Daarom zijn er verschillende modellen leverbaar, van 300Watt t/m 4000Watt. Zo is er voor nagenoeg elke toepassing wel een oplossing.

AGM accu’s

De omvormers kunnen worden aangesloten op een AGM accu. Hierdoor werkt het systeem volledig
autonoom en blijft de startaccu van het voertuig steeds gevrijwaard. De AGM accu’s zijn deepcycle accu’s en kunnen door hun constructie zeer snel ontladen worden, met zeer hoge stromen, en zijn dus uitermate geschikt voor systemen waarbij hoge stromen nodig zijn. De accupolen van AGM accu’s zijn afschroefbaar. U kunt bij installatie standaard accuklemmen en kabelogen gebruiken. AGM accu’s zijn geheel onderhoudsvrij, gassen niet bij normaal gebruik, en kunnen overal gemonteerd worden.

Scheidingsrelais

Dit scheidingsrelais is een ideale oplossing als men een tweetal accu’s (of groepen) gelijktijdig wil opladen d.m.v. dynamo, acculader, zonnepanelen etc. Meestal van toepassing bij een startaccu en een verzorgingsaccu zoals bijvoorbeeld in campers, boten, servicewagens etc. De twee accu’s komen onder bepaalde spanningsvoorwaarden parallel te staan. Alleen als de gemeten spanning van één van beide accu’s voldoende hoog is, schakelt het relais in. Zakt de gezamenlijke spanning echter tot de ondergrens, dan zal het relais de verbinding weer verbreken. Door deze accubewakersfunctie kunnen de accu’s elkaar dus niet ontladen.

ISO-serie isolatiebewaker

Voertuigen die gebruikt worden in de professionele sector zijn veelal uitgerust met een DC-AC inverter ofwel een aggregaat om overal ter plekke over 230VAC te kunnen beschikken. Is de wisselstroom opwekker in het voertuig gebouwd en men gaat buiten het voertuig met de 230VAC werken, dan is er echter geen veilige aarde meer. Als er dan een fout ontstaat, treedt er géén beveiliging in werking, met alle gevolgen van dien.

Wat als men géén isolatiebewaker plaatst?

Als er geen isolatiebewaker gemonteerd is, kan de situatie ontstaan dat de 230VAC niet afgeschakeld wordt als een persoon hiermee in aanraking komt. Dit met zéér ernstige gevolgen. Al is de kans op een fout klein, het risico bestaat en daarom mag men dit niet negeren. Hierin ligt dan ook niet alleen de verantwoordelijkheid voor de ondernemer maar ook zeker voor de installateur.

Isolatiebewaker
Slecht
Goed

Power station ecoflow

Batterijlader, batterij en omvormer in één!

Dit product combineert drie functies in één: batterijlader, lithiumbatterij en zuivere sinusomvormer. Het is beschikbaar in verschillende modellen en kan 220 V wisselstroom of 12 V gelijkstroom leveren en heeft verschillende USB-aansluitingen voor elektronische apparaten. De prestaties variëren van de 210 Wh met een vermogen van 300 W van het kleinste model, tot de 3.600 Wh met een vermogen van 3.600 W van de krachtigste versie! Externe batterijen kunnen worden toegevoegd voor een totaal van maximaal 10.800 Wh.

Power Station Syncro
Best_Ecoflow_Powerstations
Power Station Syncro 2
Northern Tool + Equipment is proud to now offer customers EcoFlow’s innovative and eco-friendly portable power solutions.

X-Stream = De gepatenteerde X-Stream-technologie van Ecoflow verzekert één van de hoogste laadsnelheden op de markt. Dankzij een ingebouwde intelligente omvormer kan de power station Ecoflow in nauwelijks 1 uur van 0 tot 80% worden opgeladen en is hij in 2 uur volledig opgeladen.

X-Boost = Met de X-Boost-technologie van Ecoflow kunt u apparaten voeden met een stroom met een hoger nominaal vermogen dan dat van de power station. Deze unieke technologie geeft apparaten in elke situatie extra power. Wij bevelen aan om de te voeden apparaten te testen met de geactiveerde X-Boost.

Stroomgeneratoren

De juiste stroomgenerator in je bestelwagen

Ons standaard gamma aan generatoren voor bestelwagens varieert van 1950 tot 8500 VA.
We maken een onderscheid tussen AVR en stroomgroepen met zuivere sinus. 

  • De AVR generatoren kan je krijgen van 3300 tot 8500 VA in 230 volt.
  • De inverterbasis generatoren variëren van 1950 tot 3300 VA.

Tevens zijn deze laatste zeer stil in gebruik. 
Je kan deze perfect gebruiken in bestelwagens of vrachtwagens. 

Je mag rekenen op gericht advies voor de juiste keuze van generator. 

Meer info?
17935 18036
Lade Generator
Lade Generator 3
Lade Generator 2

Uitschuifbladen met kogellagergeleiders


Zeer robuust en veilig stalen uitschuifblad met kogellagergeleiders. Voor generatoren, compressoren, draaibanken, boormachines, enz.. Ergonomische handgreep aan de voorkant. Automatische blokkering zowel bij het openen als het sluiten, met deblokkeerknop. Draagvermogen tot 250 kg (statische lading) of 150 kg (voor ladingen die trillingen veroorzaken). Compact design en minimale buitenafmetingen dankzij de volledig inwendige mechanismen en het gebruik van geleiders met kogellagergeleiders waardoor het uitschuifblad bijna helemaal naar buiten kan worden getrokken.